Een elf uit het elfde bos

Wat heb je nodig:
een donkergroen t-shirt met korte mouwen (maat M of L), een lichtgroen t-shirt met lange mouwen, een riem, een groene maillot, laarzen, bruin karton A3-formaat, wit papier, stiften, schaar, nietmachine, lijm, plakband, lint

A) Voor de puntige elfenoren: maak van het bruine karton twee taps toelopende kokertjes en lijm ze vast. Druk ze voorzichtig een beetje plat en schuif ze over je oren.

B) Voor de ketting: teken een eikel met eikenblad op het papier en kleur ze in met de viltstiften. Knip ze uit en plak ze op het karton. Nu knip je de vormen nog een keer uit het karton. Tot slot hoeft er alleen nog maar een lintje door en je hebt een echte elfenketting. Trek je elfenkostuum aan, doe je riem om, spring in je laarzen en … je bent een elf, compleet met elfenoren!

 

Een fantasiastische kabouter

Wat heb je nodig:
een jas met grote knopen, een korte broek, een riem, gestreepte kniekousen, laarzen, watten, rood karton A2-formaat en roze karton A4-formaat, lijm, nietmachine, schaar, elastiek

A) Voor de baard: knip uit het roze karton een halve maan (zo groot als je gezicht). Maak twee gaatjes aan de uiteinden van de halve maan en rijg het elastiek erdoorheen. Plak de watten nu op het karton. Ziezo, je baard is klaar!

B) Voor de hoed: rol het rode karton op tot een taps toelopende koker, maak het op maat voor jouw hoofd, en niet het vast. Trek de jas, korte broek, kousen en riem aan en vergeet je laarzen niet! Doe je baard om en zet je hoed op. Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Juist ja, een fantasiastische kabouter!

Scharen en vingers … altijd oppassen!