Fantasia weetjes

Na elf fantasiastische avonturen is tijd om te kijken of jij nog wel helemaal bij bent op Fantasia gebied! Weet jij nog wie er in de Fantasia Club zitten? Hoe heten alle rijken? Voor wie moet je oppassen? Fris je geheugen op met deze fantasiastische weetjes, zodat je de ultieme Fantasia kenner wordt!! En weet je eigenlijk wel wat er moet gebeuren om een Fantasia avontuur tot boek te maken? Dat ontdek je op deze pagina. Er komen een heleboel mensen (en knagers!) aan te pas voordat het in de winkel ligt! Scrol maar snel naar beneden!

Fantasia weetje 1 - 4 weken voor verschijnen
Een van de Fantasia Clubleden die dit keer weer (een stukje) meereist met Geronimo is Krap nog Krapper van der Krapsten, de Zeven Zeeenkrab die Geronimo in Fantasia 5 ook al eens geholpen heeft. Wat? Ken je hem niet meer? Lees het stukje hiernaast dan snel en kom straks goed voorbereid voor de dag!

 

 


De Ridder zonder Vrees of Blaam heeft zijn zandloper alvast omgedraaid. Hij kan niet wachten om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen!

 

 


Fantasia weetje 2 - 3 weken voor verschijnen

Deze week behandelen we nog twee Fantasia Clubleden die al eerder met Geronimo meereisden en nu in Fantasia 11 weer hun opwachting maken: Bobbelina en Vleder Minstreel. Bobbelina is stewardess en vluchtassistente. Ze is het nichtje van Bobbeltje, de kameleon. Een van haar hobby’s is kwebbelen en dat doet ze dan ook de hele dag door. Bobbelina draagt altijd een piepklein parachuutje onder haar uniform. Zeker als Prulletje Prulschrijver in de cockpit zit. Voor het geval dat… Verder let ze altijd goed op of iedereen de veiligheidsriemen vastheeft en reist ze eigenlijk zelden zonder haar side-kick: Vleder Minstreel.

Vleder Minstreel is een grappig vleermuisje met een gitaar, die de vluchten van Bobbelina muzikaal begeleidt. Hij tokkelt, of beter gezegd ramt er lekker op los op zijn gitaar en zingt de mooiste liederen (zo vals als een kraai). Dit geruststellende nummer zong hij bijvoorbeeld tijdens een vlucht in Fantasia 10, weet je het weer?

We vliegen naar de regenboog,
sneller en sneller gaan we omhoog.
Kijk eens hoe hard het gaat.
Wiew, we gaan in volle vaart!
Wow, je ziet een beetje groen.
Tja, daar is niks aan te doeoeoeoen!

 

Fantasia weetje 3 - 2 weken voor verschijnen

Ontstaan van het Gemaskerd Bal

Het Gemaskerd Bal werd voor het eerst georganiseerd in 1654, ter ere van de verjaardag van prinses Petronella, lid van de nobele familie der Piepers. Het was zoín succes dat het een traditie werd. De prinses wilde graag dat iedereen kon genieten van de pracht van het kasteel en daarom waren alle Rokfordenaren welkom. Omdat de prinses zo van sprookjes hield, kwam ze al snel op het idee om er een gemaskerd bal van te maken, en sinds die dag vieren alle bewoners van Rokford op die dag de verjaardag van de prinses met een gemaskerd bal op het Pieperkasteel. De stad looft een prijs uit voor het beste kostuum. De winnaar krijgt een gouden kroon en mag zich het hele jaar Koning(in) van het Fantasiabal noemen!

Wat dit weetje met Fantasia te maken heeft? Daar moet je nog even geduld voor hebben.

 

 

 

Fantasia weetje 4 - 1 week voor verschijnen

Nu Geronimo klaar is met het schrijven van dit fantasiastische elfde deel van Fantasia, gaan de redactieleden en de vormgeefster ermee aan de slag. Er worden aanpassingen gemaakt (in overleg met Geronimo natuurlijk!) en na veel besprekingen, correcties en wijzigingen gaat de goedgekeurde tekst naar de vormgeefster. Zij zorgt ervoor dat alle illustraties op de juiste plek staan en ... nou ja, gewoon dat het boek er prachtig uit komt te zien! Als zij de eerste versie af heeft, gaat het weer terug naar de redactie en dat is waar het boek nu, op 7 oktober, ligt. Op de foto zie je een van de redactieleden heel zorgvuldig checken of alles er goed uitziet, of dat er volgens haar toch nog dingen anders moeten (meestal wel!). En alles heeft natuurlijk haast, haast, haast!

 

 

Fantasia weetje 5 - 0 dagen voor verschijnen

Ja hoor, het is zover! Iedereen is akkoord met het boek: de redactieleden, de vormgeefster, de uitgever en natuurlijk Geronimo! Op naar de drukker dus! Moet je kijken wat een stapels papier ze al klaar hadden liggen speciaal voor Fantasia 11, niet te geloven! Op de linker foto zie je al een drukvel van het boek. Oooo, vinden jullie het ook zo spannend?!