Fantasiastische choco-feest-frappé

Wat heb je nodig:
120 gram witte chocolade, 300 ml melk, 1 lepeltje suiker, een handje koffieboontjes van pure chocolade, een handje hazelnoten

1) Vraag hulp aan een volwassene. Laat de witte chocolade au bain-marie* smelten, niet laten koken.
2) Als de chocolade zacht is, voeg je al roerend 100 ml melk toe, nog steeds au bain-marie.
3) Laat het mengsel een beetje afkoelen en klop er gedurende 1 à 2 minuten met een garde de overige 200 ml melk en het lepeltje suiker doorheen. Laat dit 2 minuten afkoelen.
4) Als het afgekoeld is, doe je de koffieboontjes van pure chocolade er voorzichtig bij, zorg dat ze niet smelten! Verdeel de choco-feest-frappé over de glazen en garneer met gestampte hazelnootjes.

* au bain-marie: pak een grote en een iets kleinere pan die in de grote past. Doe een laagje water in de grote pan en verwarm dit, maar niet laten koken. Zet de kleinere pan met daarin de chocolade in de grote pan zodat de chocolade gaat smelten.
Een pan is heet en een mes is scherp!

 

Elfenbubbels

Wat heb je nodig:
10 gram muntblaadjes, muntsiroop, 5 kiwi’s, bronwater met bubbels

1) Meng de siroop en de muntblaadjes ongeveer 1 minuut met de mixer.
2) Schil de kiwi’s en voeg het vruchtvlees bij het mengel. Mix het geheel nogmaals 1 minuut.
3) Giet het mengsel door een zeef en verdeel het over de glazen … Vraag je je af waar de bubbels blijven?
4) Doe het bubbelende bronwater erbij en je hebt je antwoord. Elfenbubbels!